29 de juliol de 2021

Negocis digitals a Andorra

Els negocis digitals estan creixent significativament, i Andorra és el país perfecte per a ells. T’expliquem per què en aquest bloc.

Quan parlem de negocis digitals a Andorra englobem com venda online, traders, negocis d’inversió, màrqueting, patents o aplicacions informàtiques, i sobretot, creadors de contingut i influencers en xarxes socials.

En general, són treballs que no requereixen una estructura física complexa ni fixa, ja que es poden fer des de pràcticament qualsevol lloc que tingui accés a internet.

Youtubers i influencers

Si ets un/a youtuber o influencer que estàs pensant a mudar-te a Andorra, segueix llegint, t’interessarà!

Molts dels youtubers o influencers que ja resideixen a Andorra senten atracció pel país pels seus evidents avantatges fiscals, però a més també per la seva tranquil·litat i seguretat, ja que Andorra és considerat un dels països més segurs del món. Passa el mateix amb altres centenars d’empresaris amb diferents negocis digitals.

L’estalvi en els ingressos és el punt clau. A Espanya, un youtuber o influencer que creen contingut en plataformes digitals paga anualment fins a un màxim del 47% dels seus ingressos. Per contra, l’IRPF andorrà completa un màxim del 10%.

Es tracta d’una diferència del 37% només amb l’IRPF, per crear el mateix contingut des del lloc que el creador vulgui.

L’estalvi no només queda aquí, ja que a Espanya una societat tributa un 25% anual pels seus ingressos obtinguts, mentre que a Andorra el tipus màxim és un 10%.

Ja no és cap novetat que Andorra rebi anualment centenars de sol·licituds per obrir societats relacionades amb negocis digitals. I és que amb la pressió fiscal tan gran que trobem a països veïns com Espanya o França, l’atractiu del país és cada vegada superior.

Si busques assessorament fiscal per crear el teu negoci digital a Andorra, contacta’ns i t’ajudarem en tot el procés

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!