Perquè en els negocis, la qualitat de vida també importa…

 
 
olivier-miche-508901-unsplash.jpg

Andorra, el diamant dels Pirineus.

 

Enmig de la frontera entre Espanya i França trobem aquest petit país europeu amagat entre muntanyes. Tot i ser un dels països més petits del continent, Andorra posseeix una societat multicultural, i pels carrers de les viles s'hi pot escoltar tan català, castellà o francès com altres llengües. Pot semblar curiós en un país de menys de 80.000 habitants, però si veniu, n'entendreu el perquè: Andorra és un dels països amb millor qualitat de vida d'Europa, amb una altra renda per càpita, un sistema sanitari excel·lent i una seguretat ciutadana envejable. Potser per això la població andorrana és la més longeva darrere de la japonesa, segons dades de l'OMS.


Els avantatges fiscals també són un dels punts forts d'Andorra. L'impost de societats, entre el 2% i el 10%, i l'impost d'IRPF, del 5% al 10% a partir de 24.000 €, són dels més baixos d'Europa, mentre que l'IVA (IGI), del 4,5%, n'és el més baix. A més a més, existeix convenis ratificats per evitar la doble imposició amb França, Espanya, Portugal, Luxemburg, Liechtenstein, Emirats Àrabs i Malta. Si amb tot això no n'hi ha prou, també cal dir que Andorra no aplica cap impost de successions, i que la contribució a la seguretat social és molt baixa.


Si a més a més teniu en compte que el sector financer, un dels pilars de l'economia andorrana (21% del PIB), es troba en un moment de creixement i obertura, l'oferta encara és més sucosa. Les entitats andorranes ja operen a 14 estats, i des del mateix govern es fomenta la inversió estrangera i l'obertura de nous negocis amb socis estrangers, donant tot de facilitats per aconseguir la residència.